Desert tort cu jeleu de fructe cu mascarpone

de Lau in Torturi, 15 Ian 2020 | 1992 vizualizari

 

"Bunatati pentru Craciun"

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1 varf cutit sare
  • 1 praf de copt
  • 150 g zahar
  • 100 g faina
  • 40 g cacao
  • 3 linguri ulei
  • esenta de rom
  • Crema
  • 800 ml smantana pentru frisca
  • 250 g mascarpone
  • esenta de vanilie
  • 3 linguri zahar pudra
  • Jeleu
  • 200 g capsuni
  • 200 g mure
  • 3 linguri zahar
  • 150 ml apa
  • 1/2 plic gelatina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu jeleu de fructe cu mascarpone:

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile, mixand bine dupa fiecare.

Adaugam uleiul, faina amestecata cu praful de copt, cacaua, esenta si amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca faorte bine, dupa care il vom taia in 2.

Jele: ,intr-o cratita adaugam fructele, apa si zaharul, punem pe foc amestecand ocazional pana ce se ingroasa ca un sos, adaugam gelatina hidratata.

Intre timp pregatim o caserola(mai mica ca tortul) de preferat tapetata cu folie alimentara (sa fie usor de scos) turnam jeleul strecurat si lasam sa se raceasca foarte bine.

Crema-mixam smantana cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul si pufoasa, adaugam mascarponele si esenta, mixam pana ce se omogenizeaza.

Ansamblare-pe un platou asezam prima foaie de blat-insiropam-adaugam crema (cu un posh am facut moate pe margine, adaugam 1/3 crema si deasupra jeleul, 1/3 crema, a 2 foaie de blat-insiropam-si moate de crema.

Dam la rece cateva ore, dupa care decoram dupa plac

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu jeleu de fructe cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (11)

Rocsi 1

16.01.2020, 19:26

Nu as refuza o feliuta, chiar as servi ceva dulce acum!

gaby_gabytza 1

17.01.2020, 12:20

prea bun prea tentant

Ancutsa 1

20.01.2020, 15:04

Aromat si delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu spuma de fructe de padure